Pressmeddelande från IT-Säkerhetsbolaget AB- Din expert på EU:s nya Dataskyddslagar!

C2 Vertical Safety AB har koll på Informationssäkerhetsriskerna och är förberedd på EU:s dataskyddsreform

– IT-Säkerhetsbolagets Dataskyddscertifikat skyddar C2 Vertical Safety mot Cybercrime och förbereder dem på EU:s kommande dataskyddslagar som kan ge upp till 2 % av årsomsättningen i böter.

– Timråföretaget IT-Säkerhetsbolaget AB, som vann Guldstegen på Timrås företagsgala i kategorin årets innovatör har idag certifierat C2 Vertical Safety i Uppsala enligt Dataskyddscertifikatets krav.

 

Enligt en nyligen genomförd undersökning är 33 procent av svenska folket drabbade av dataintrång eller IT-säkerhetsattacker.

Med vårt dataskyddscertifikat har C2 Vertical Safety rätt säkerhetsnivå mot cyberbrottslighet, säger Patrik Jonasson, VD på IT-Säkerhetsbolaget.

 

Vi har verkligen fått upp ögonen på hur omfattande IT-säkerhetshotet är, men att man kan skapa ett bra skydd med IT-Säkerhetsbolagets Dataskyddscertifikat, säger Mattias Åkesson, VD på C2 Vertical Safety AB.

 

IT-Säkerhetsbolagets Dataskyddscertifikat ger företaget en grundlig genomgång av IT och Informationssäkerhetsfrågorna inom företaget. En certifiering innebär att

 • Ledningsgruppen får insikt i affärsriskerna med undermåligt IT-säkerhetsskydd
 • Ledningsgruppen får kunskap i vad nya lagar kräver av företaget (EU:s kommande dataskyddsförordning som troligtvis medför rapporteringsskyldighet vid dataintrång samt böter på upp till 2 procent av årsomsättningen om man missköter sina personuppgifter)
 • Vi genomför en risk och sårbarhetsanalys med ledningsgruppen, för att ta fram relevanta risker och sårbarheter för att därefter prioritera dessa och göra en handlingsplan
 • Vi säkerställer att styrdokument, såsom informationssäkerhetspolicy och lösenordspolicy är anpassat utifrån ledningens krav och aktuell hotbild
 • Vi säkerställer att det finns en fungerande process för att hantera incidenter (avvikelser)
 • En säkerhetsgenomgång av era viktigaste system görs i form av ett penetrationstest
 • Personalen utbildas i att skydda företaget mot hackare och andra cyberkriminella
 • Vi erbjuder tillgång till expertkompetens vid stora incidenter
 • Som option erbjuder vi vårt Cyberlarm som kopplas in på datornätverket och rapporterar vid dataintrång samt lagrar bevismaterial som underlättar enormt vid en IT-brottsutredning
 • Efter att eventuella brister är åtgärdade får kunden ett diplom som visar att de har ett bra skydd mot IT-säkerhetshot och därmed är Dataskyddscertifierade. Certifikatet gäller i två år.

Om C2 Vertical Safety AB

C2 Vertical Safety AB grundades 2000 av entreprenörer med gedigen erfarenhet från branschen och med mångårig klättererfarenhet
Grundarna är bröderna Mattias Åkesson och Mikael Johansson, vännen och kollegan Tore Nerland och Familjen Kjell. Redan från start representerade C2 Petzl, La Sportiva och Beal i Sverige. Tre varumärken som Mattias och Mikael samarbetat med och företrätt på den svenska marknaden redan från 1994. Det första stora uppdraget för C2 Vertical Safety var utbildning av Ericsson i Saudi Arabien.

2008 öppnade C2 Training Center som är unik i sitt slag i Norden. Sedan starten har C2 sett utbildning som en avgörande faktor för säkerhetssystemet för arbete på höjd. C2 Training Center erbjuder i en 18 meter hög och 500 kvadratmeter stor utbildningsmiljö inomhus olika typer av simulerade arbetsmiljöer. På C2 Training Center arbetar flera av landets främsta experter inom höghöjdsarbete. C2 Training Center är certifierat som Petzl National Technical Partner. C2 Vertical Safety är också kvalitets- och miljöcertifierade enligt ISO 14001.

C2 har firat 15-årsjubileum och precis som tidigare arbetar företaget i en nära relation med många av sina viktigaste kunder. Med sin specialistkunskap inom klättring och fallskydd är C2 Vertical Safety marknadsledande inom sin bransch och ingår i ett stort internationellt nätverk. Idag har företaget 16 medarbetare.

Om IT-Säkerhetsbolaget AB

Vi skyddar kundernas informationstillgångar via tre tjänster

 • Dataskyddscertifikat, en genomgång av teknik, processer och medarbetarnas kunskapsnivå inom Informationssäkerhet. Certifikatet förbereder även företagen för kommande krav i EU:s datsskyddspaket.
 • Cyberlarm, en tjänst som installeras i kundens nätverk. Cyberlarmet granskar all datatrafik hos kunden. Vid dataintrång eller policybrott så kontaktar vi kunden personligen
 • Konsulttjänster. IT-Säkerhetsbolaget erbjuder konsulttjänster som inriktar sig mot specifika behov, exempelvis strategisk rådgivning, utbildning, risk och sårbarhetsanalys, IT-Säkerhetgranskning

IT-Säkerhetsbolaget grundades 2012. Huvudägare är Patrik och Fredrik Jonasson.

Vi har 15 års erfarenhet av IT-säkerhetsbranschen, bland annat som IT-säkerhetsansvarig på Statens Tjänstepensionsverk och CSN.

 

För ytterligare information och kommentarer:

Patrik Jonasson, VD IT-Säkerhetsbolaget AB, 0709-249 250 patrik.jonasson@itsakerhetsbolaget.se

Mattias Åkesson, VD C2 Vertical Safety AB 070-368 85 80, Mattias@c2safety.com

———————————————————————————————————————————-

Dataskyddscertifikat C2