Dataskydd

Dataskydd2018-09-11T00:08:51+00:00

Integritetspolicy

POLICY AVSEENDE INTEGRITET OCH MARKNADSFÖRING

 

ALLMÄNT

Denna policy avseende integritet och marknadsföring (”Integritetspolicy”) beskriver hur IT-Säkerhetsbolaget AB, org. nr 556915-8990, samlar in, använder, lämnar ut och lagrar dina personuppgifter.

Integritetspolicyn gäller då IT-Säkerhetsbolaget tillhandahåller tjänster i anslutning till köp, supportärenden och övrig kontakt med IT-Säkerhetsbolaget, såsom besök på webbplats.

Du ska alltid kunna känna dig trygg när du lämnar dina personuppgifter till oss. Vi vill med denna Integritetspolicy visa hur vi säkerställer att dina personuppgifter behandlas i enlighet med gällande personuppgiftslagstiftning.

 

PERSONUPPGIFTSANSVARIG

IT-Säkerhetsbolaget är personuppgiftsansvarig för IT-Säkerhetsbolagets behandling av dina personuppgifter och ansvarar för att sådan behandling sker i enlighet med tillämplig lagstiftning.

NÄR BEHANDLAR VI DINA PERSONUPPGIFTER?

För att du ska kunna besöka våra webbplatser, köpa våra tjänster eller kontakta oss för support eller information måste vi samla in och behandla personuppgifter om dig. IT-Säkerhetsbolaget samlar in och behandlar personuppgifter om dig när du genomför ett köp på IT-Säkerhetsbolagets webbplats, kontaktar IT-Säkerhetsbolaget för support, besöker IT-Säkerhetsbolagets webbplatser eller ett event som IT-Säkerhetsbolaget anordnar eller när du på annat sätt har kontakt med IT-Säkerhetsbolaget. Informationen som samlas in från dig vid bokningar och köp krävs för att du ska kunna ingå avtal med IT-Säkerhetsbolaget och för att IT-Säkerhetsbolaget ska kunna tillhandahålla sina tjänster och erbjudanden.

Om du är Kontoinnehavare samlar IT-Säkerhetsbolaget in personuppgifter om dig som du lämnar vid din registrering av kontoinnehav. IT-Säkerhetsbolaget samlar även in uppgifter om dig under tiden du är Kontoinnehavare inom ramen för ditt kontoinnehav.  Vi kan även samla in och uppdatera dina adressuppgifter via tredje parts tjänster för adressuppdatering.

 

VILKA PERSONUPPGIFTER BEHANDLAR VI OM DIG?

De personuppgifter IT-Säkerhetsbolaget samlar in och behandlar om dig i egenskap av Kontoinnehavare eller kund som genomför köp och använder våra support-tjänster är:

  • Namn och identifikationsnummer (personnummer eller organisationsnummer)
  • Adress
  • Telefonnummer och e-post
  • Betalningsuppgifter
  • Kontoinformation
  • IP-adress och information om din användning av IT-Säkerhetsbolagets webbplatser
  • Information om vilka av våra tjänster eller erbjudanden du varit intresserad av, hur du interagerar med våra nyhetsbrev och vilka av våra event du anmält dig till
  • Uppgifter om dina inköp

 


VARFÖR BEHANDLAR VI UPPGIFTER OM DIG?

IT-Säkerhetsbolaget behandlar dina personuppgifter för olika ändamål. Huvudsakligen behandlar IT-Säkerhetsbolaget dina personuppgifter i syfte att:

  • Fullgöra våra förpliktelser gentemot dig som kund, såsom genomförande av köp, fakturering och tillhandahållande av support;
  • Möjliggöra allmän kundvård och kundservice, som för att besvara frågor och rätta felaktiga uppgifter;
  • Lämna information och rikta marknadsföring, per post, e-post, SMS/MMS samt telefon avseende IT-Säkerhetsbolagets tjänster;
  • Hantera kundförhållandet och tillhandahålla våra tjänster;
  • Ge dig relevant information och anpassade erbjudanden i nyhetsbrev samt på webben;
  • Bedöma vilka betalningsmetoder vi kan erbjuda dig, till exempel genom kreditbedömningar;
  • Förbättra vårt kunderbjudande, till exempel utveckling av tjänster, produkter och funktioner;
  • Förhindra bedrägerier och utföra riskhantering; samt
  • Följa tillämplig lagstiftning, till exempel bokföringslagar.

Uppgifterna kan även utgöra underlag för marknads- och kundanalyser, marknadsundersökningar, statistik, affärsuppföljning samt affärs- och metodutveckling relaterat till köp av tjänster.

 

DE LAGLIGA GRUNDERNA FÖR VÅR BEHANDLING AV DINA PERSONUPPGIFTER

Med stöd av avtal som laglig grund behandlar vi uppgifter om dig, såsom dina inköp, ditt beteende på vår hemsida, din interaktion med IT-Säkerhetsbolaget samt ditt intresse av våra erbjudanden.

En del av den behandling av personuppgifter som vi utför baserar sig på en så kallad intresseavvägning. Detta gäller exempelvis den behandling vi utför för att kunna skicka erbjudanden till dig om våra varor och tjänster samt för att göra en begränsad segmentering av kunder, t.ex. baserat på totala inköpssummor. IT-Säkerhetsbolaget behandlar inte känsliga personuppgifter med stöd av en intresseavvägning och utför ingen behandling som utgör profilering med stöd av en intresseavvägning.

I vissa fall kan IT-Säkerhetsbolaget ha en rättslig förpliktelse att behandla dina personuppgifter. Detta gäller till exempel för den behandling av personuppgifter som vi utför för att kunna uppfylla bokföringslagens krav.

 

Du kan närsomhelst invända mot behandling av personuppgifter genom profilering. Detta gör du genom att kontakta info@itsakerhetsbolaget.se. När IT-Säkerhetsbolaget har mottagit din anmälan kommer IT-Säkerhetsbolaget att upphöra med att behandla dina personuppgifter för detta ändamål.

 

HUR LÄNGE SPARAR VI UPPGIFTER OM DIG?

Dina personuppgifter sparas endast så länge som det finns ett behov av att spara dem för att fullgöra de ändamål som uppgifterna samlades in för i enlighet med denna Integritetspolicy. IT-Säkerhetsbolaget kan komma att spara uppgifterna längre om det behövs för att följa lagkrav eller för att bevaka IT-Säkerhetsbolagets rättsliga intressen, t.ex. om det pågår en juridisk process.

IT-Säkerhetsbolaget sparar uppgifter om kunder i högst 24 månader efter det att kunden senast genomfört ett köp eller på annat sätt integrerat med IT-Säkerhetsbolaget.

VEM LÄMNAR VI UT PERSONUPPGIFTER TILL?

IT-Säkerhetsbolaget kan komma att lämna ut dina uppgifter till tredje part, såsom till andra samarbetspartners samt leverantörer av kort- och kommunikationstjänster. IT-Säkerhetsbolaget kan även komma att lämna ut dina uppgifter till företag som tillhandahåller tjänster för adressuppdateringar för att säkerställa att vi har rätt adressuppgifter till dig.

Personuppgifter kan vidare komma att lämnas ut av IT-Säkerhetsbolaget om det är nödvändigt för att följa gällande lagkrav eller krav från myndigheter, för att tillvarata IT-Säkerhetsbolagets rättsliga intressen eller för att upptäcka, förebygga eller uppmärksamma bedrägerier och andra säkerhets- eller tekniska problem.

IT-Säkerhetsbolaget kan komma att överföra dina personuppgifter till land utanför EU/EES, om någon av IT-Säkerhetsbolagets leverantörer eller samarbetspartners befinner sig där. Om personuppgifter överförs till något land utanför EU/EES, kommer IT-Säkerhetsbolaget vidta åtgärder för att se till att personuppgifterna fortsätter vara skyddade och även vidta de åtgärder som krävs för att på lagligt sätt överföra personuppgifter till länder utanför EU/EES.

Vi kommer inte att sälja dina personuppgifter till tredje part om vi inte har ditt tillstånd till det.

 

ÄNDRING AV INTEGRITETSPOLICY

IT-Säkerhetsbolaget har rätt att när som helst ändra Integritetspolicyn. IT-Säkerhetsbolaget kommer att med rimligt varsel underrätta dig vid ändringar av Integritetspolicyn. Om du inte godtar ändringarna har du rätt att säga upp avtalet med IT-Säkerhetsbolaget innan den ändrade Integritetspolicyn träder ikraft.

 

SKYDDET AV DINA PERSONUPPGIFTER

Du ska alltid kunna känna dig trygg när du lämnar dina personuppgifter till oss. IT-Säkerhetsbolaget har därför vidtagit de säkerhetsåtgärder som behövs för att skydda dina personuppgifter mot otillbörlig åtkomst, förändring och radering.

DINA RÄTTIGHETER

IT-Säkerhetsbolaget ansvarar för att dina personuppgifter behandlas i enlighet med gällande lagstiftning. IT-Säkerhetsbolaget kommer på din begäran eller på eget initiativ att rätta, avidentifiera, radera eller komplettera uppgifter som upptäcks vara felaktiga, ofullständiga eller missvisande. Du har rätt att av begära

  • Tillgång till dina personuppgifter. Det innebär att du har rätt att begära ett registerutdrag över den behandling som vi genomför avseende dina personuppgifter. Du har även rätt att få en kopia av de personuppgifter som behandlas. Du har rätt att en gång per kalenderår, genom en skriftligt undertecknad ansökan, kostnadsfritt erhålla ett registerutdrag från om vilka personuppgifter som finns registrerade om dig, ändamålen med behandlingen och till vilka mottagare uppgifterna har lämnats eller ska lämnas ut. Du har även rätt att i registerutdraget få information om var uppgifterna har hämtats ifrån om personuppgifterna inte har samlats in från dig, förekomsten av automatiserat beslutsfattande (inklusive profilering) samt den förutsedda period under vilken uppgifterna kommer att lagras eller kriterierna som används för att fastställa denna period. Du har vidare rätt att i registerutdraget få information om dina övriga rättigheter som anges i denna punkt.
  • Rättelse av dina personuppgifter. Vi kommer på din begäran att så snabbt som möjligt rätta de felaktiga eller ofullständiga uppgifter vi behandlar om dig.
  • Radering av dina personuppgifter. Det innebär att du har rätt att begära att dina personuppgifter tas bort om de inte längre är nödvändiga för det ändamål de samlades in för. Det kan dock finnas lagkrav på att vi inte omedelbart får radera dina personuppgifter i exempelvis bokförings- och skattelagstiftning. Vi kommer då att avsluta den behandling som görs för andra ändamål än att följa lagstiftningen.
  • Begränsning av behandling. Det innebär att dina personuppgifter markeras så att de endast får behandlas för vissa avgränsade ändamål. Du kan bland annat begära begränsning när du anser att dina uppgifter är felaktiga och du har begärt rättelse. Under tiden uppgifternas korrekthet utreds kommer behandlingen av dem att begränsas.
  • Portabilitet Du har rätt till dataportabilitet. Det innebär en rätt att under vissa förutsättningar få ut och överföra dina personuppgifter i ett strukturerat, allmänt använt och maskinläsbart format till en annan personuppgiftsansvarig.
  • Invändning mot behandling. Du har rätt att invända mot personuppgiftsbehandling som utförs med stöd av en intresseavvägning. Om du invänder mot sådan behandling kommer vi enbart att fortsätta behandlingen om det finns berättigade skäl till behandlingen som väger tyngre än dina intressen.

Om du inte vill att vi behandlar dina personuppgifter för direkt marknadsföring har du alltid rätt att invända mot sådan behandling genom att skicka ett mail till info@itsakerhetsbolaget.se. När har vi mottagit din invändning kommer vi att upphöra med att behandla personuppgifterna för sådant marknadsföringsändamål.

Du har rätt att inge eventuella klagomål angående behandling av dina personuppgifter till Datainspektionen.

 

COOKIES

När du besöker vår hemsida använder vi cookies, du hittar mer information om hur vi behandlar cookies i vår cookiepolicy.

 

KONTAKTINFORMATION

Tveka inte att kontakta oss om du har några frågor om denna Integritetspolicy. Vår kontaktinformation hittar du nedan.
IT-Säkerhetsbolaget AB, Storgatan 73, 852 30 Sundsvall
info@itsakerhetsbolaget.se

>
Denna hemsida använder kakor. Läs mer på vår privacy policy Inställningar Ok