IT-Säkerhetsbolaget, ett innovativt specialistbolag inom dataskydd och informationssäkerhet söker en jurist inom dataskydd på heltid med valfri placeringsort. Efterfrågan på våra tjänster aldrig varit större. Därför behöver vi tillsätta tjänsten snarast möjligt.  Våra kunder finns inom Sverige och globalt.

Som vår jurist kommer du framför allt att tillhandahålla juridisk rådgivning till våra kunder, främst inom området dataskydd, men också inom kommunalrätt. Du ska också kunna vara kundens externa dataskyddsombud enligt GDPR:s krav. Som en viktig del av teamet är du med och utvecklar våra tjänster, exempelvis årshjulet för dataskydd. Vi ansvarar också för Sveriges mest ambitiösa dataskyddsutbildning, Dataskyddsombud certifierad

Om dig

Vi söker dig som har ​en jur.kand eller juristexamen och mångårig erfarenhet inom integritetslagstiftning. Som person är du en lagspelare, driven, noggrann och kan uttrycka dig väl i tal och skrift på svenska och engelska. ​Du har inga problem med att självständigt anta uppdrag och leverera produkter såsom utredningar, skrivelser, avtalsunderlag eller utbildningspaket. Du bör vara bekväm med att ta ställning i frågor samt leda möten med kunder eller andra utomstående.

Det är meriterande om du har erfarenhet att arbeta som konsult och har erfarenhet av juridik inom offentlig sektor, särskilt inom områden som offentlighets- och sekretess, kommunalrätt, IT-rätt och avtalsrätt.
IT-Säkerhetsbolaget har som ambition att vara ledande inom områdena informationssäkerhet och dataskydd. Som del i Teamet vill vi att du ska dela vår vision och ha ett eget driv att uppnå förändring.

Vad erbjuder vi?

Flexibilitet: En stor del av dina arbetsuppgifter kan utföras på distans. Vi lever som vi lär och använder riskbaserat den digitala teknikens fördelar. Vårt kontor är i Sundsvall, var din placeringsort finns är av mindre betydelse. Våra kunder finns främst inom Sveriges gränser. Du har stor frihet att planera ditt arbete.

Kunskap: Kompetensutveckling är en naturlig del av arbetet, vi i teamet delar kunskap kontinuerligt till varandra.

Långsiktig utveckling: I vårt manifest, Väx med oss beskriver vi hur Teamet bygger en hållbar digitalisering för samhället samt vad vi ger dig som en del av Team IT-Säkerhetsbolaget.

Om IT-Säkerhetsbolaget

IT-Säkerhetsbolaget startades 2012 för att skydda organisations viktigaste tillgångar.  Vår affärsidé är  “En hållbar digitalisering”.

2020 är IT-Säkerhetsbolaget en spjutspets inom dataskydd.  Vi leder Sveriges mest ambitiösa utbildning för dataskyddsombud, driver webbsajten GDPR.se, en informationshubb om dataskydd samt har utvecklat en strukturerad metod för hur dataskyddsombudets arbete ska organiseras med årshjulet som modell. Årshjulet är unikt inom branschen och baseras på beprövade erfarenheter. Inom området informationssäkerhet har vi ett ISO 27 001 certifikat och är i slutfasen att bli Sveriges första ISO 27 701-certifierade företag. Vi reviderar enligt ISO 27 001 standarden samt tagit fram en egen metod för att införa ett systematiskt arbete för hur vi arbetar med informationssäkerhet.

Vår vision är att vara en helhetsleverantör och ett spjutspetsföretag inom informationssäkerhet och dataskydd. Vi  har ett brett kontaktnät inom branschen och analyserar fortlöpande trender.

Ansökan

Sista ansökningsdag: 15 september

Skicka in din ansökan och cv till info@itsakerhetsbolaget.se

För frågor: Kontakta vd, Patrik Jonasson, 0709-249250, patrik.jonasson@itsakerhetsbolaget.se