IT-Säkerhetsbolaget, ett innovativt specialistbolag inom dataskydd och informationssäkerhet söker en informationssäkerhetsexpert på heltid med valfri placeringsort. Efterfrågan på våra tjänster aldrig varit större. Därför behöver vi tillsätta tjänsten snarast möjligt. Våra kunder finns inom Sverige och globalt.

Som vår informationssäkerhetsexpert kommer du framför allt att stötta våra kunder med att införa ett systematiskt arbete inom informationssäkerhet, men också leda arbetet vid pågående incidenter. Som en viktig del av teamet är du med och utvecklar våra tjänster, exempelvis vårt verksamhetsledningssystem, som omfattar informationssäkerhet och dataskydd, men också kvalitet och miljö. Vi ansvarar också för Sveriges mest ambitiösa dataskyddsutbildning, Dataskyddsombud certifierad som självklart innehåller en stor del informationssäkerhet.

Om dig

Vi söker dig som har ​en akademisk examen inom IT eller informatik eller motsvarande arbetslivserfarenhet. Du har också en relevant utbildning inom informationssäkerhet, exempelvis Dataföreningens certifierad informationssäkerhetsexpert, SIS informationssäkerhetsakademi, CISSP eller CISSM-certifiering samt mångårig erfarenhet av att arbeta med informationssäkerhetsfrågor.

Som person är du en lagspelare, driven, noggrann och kan uttrycka dig väl i tal och skrift på svenska och engelska. ​Du har inga problem med att självständigt anta uppdrag och leverera produkter såsom utredningar, rapporter, facilitera informationsklassningar och riskanalyser samt hålla utbildningar. Du bör vara bekväm med att ta ställning i frågor samt leda möten med kunder eller andra utomstående. Du ska ha mycket god kännedom om ISO/IEC 27001 och 27002.

Det är meriterande om du har erfarenhet att arbeta som konsult och har arbetat som IT-revisor inom ISO/IEC 27001 och gärna andra standarder.
IT-Säkerhetsbolaget har som ambition att vara ledande inom områdena informationssäkerhet och dataskydd. Som del i Teamet vill vi att du ska dela vår vision och ha ett eget driv att uppnå förändring.

Vad erbjuder vi?

Flexibilitet: En stor del av dina arbetsuppgifter kan utföras på distans. Vi lever som vi lär och använder riskbaserat den digitala teknikens fördelar. Vårt kontor är i Sundsvall, var din placeringsort finns är av mindre betydelse. Våra kunder finns främst inom Sveriges gränser. Du har stor frihet att planera ditt arbete.

Kunskap: Kompetensutveckling är en naturlig del av arbetet, vi i teamet delar kunskap kontinuerligt till varandra.

Långsiktig utveckling: I vårt manifest, Väx med oss beskriver vi hur Teamet bygger en hållbar digitalisering för samhället samt vad vi ger dig som en del av Team IT-Säkerhetsbolaget.

Om IT-Säkerhetsbolaget

IT-Säkerhetsbolaget startades 2012 för att skydda organisations viktigaste tillgångar. Vår affärsidé är ”En hållbar digitalisering”.

2020 är IT-Säkerhetsbolaget en spjutspets inom informationssäkerhet och dataskydd. Vi har ett ISO 27 001 certifikat och är i slutfasen att bli Sveriges första ISO 27 701-certifierade företag. Vi reviderar enligt ISO 27 001 standarden via vår partner samt tagit fram en egen metod för att införa ett systematiskt arbete för hur vi arbetar med informationssäkerhet. Inom området dataskydd leder vi Sveriges mest ambitiösa utbildning för dataskyddsombud, driver webbsajten GDPR.se, en informationshubb om dataskydd samt har utvecklat en strukturerad metod för hur dataskyddsombudets arbete ska organiseras med årshjulet som modell. Årshjulet är unikt inom branschen och baseras på beprövade erfarenheter.

Vår vision är att vara en helhetsleverantör och ett spjutspetsföretag inom informationssäkerhet och dataskydd. Vi har ett brett kontaktnät inom branschen och analyserar fortlöpande trender.

Ansökan

Sista ansökningsdag: 30 september

Skicka in din ansökan och cv till info@itsakerhetsbolaget.se

För frågor: Kontakta vd, Patrik Jonasson, 0709-249250, patrik.jonasson@itsakerhetsbolaget.se